Taustatietoa palkinnosta

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto on Team Finland -johtoryhmän esityksestä vuosittain myönnettävä tunnustus suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille ja yhteisölle. Palkinnon myöntää tasavallan presidentti.

Team Finland kerää presidentille tehtävää esitystä varten ehdotuksia palkittavista yrityksistä ja yhteisöistä laaja-alaisesti omasta verkostostaan sekä yritysjärjestöiltä ja elinkeinoelämän organisaatioilta.

Ehdokas voi olla kansainvälistymisen lupaavasti aloittanut yritys, tai jo pidempään kansainvälisillä markkinoilla menestyksekkäästi toiminut yritys, joka toimii tiennäyttäjänä muille. Kansainvälistymispalkinto voidaan antaa myös yhteisölle, jonka rooli kansainvälisen kilpailukyvyn edistäjänä on merkittävä. Yhteisöehdokas voi olla organisaatio, yritys tai projekti.

Kansainvälistymispalkinto on sääntöjen mukaan tunnustus kansantaloutta ja elinkeinoelämää hyödyttäneestä toiminnasta kansainvälisessä toimintaympäristössä. Sen tarkoituksena on myös kannustaa niin voittajayritystä kuin muitakin suomalaisyrityksiä kansainvälistymisessä.

Palkinnon jakoperusteluina ovat yrityksen menestyminen kansainvälisillä markkinoilla, kannattava kasvu, suomalaisen osaamisen kehittäminen sekä toiminnan vastuullisuus.

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto (vuoteen 1999 Tasavallan presidentin vientipalkinto) on perustettu vuonna 1967 Suomalaisen Työn Liiton aloitteesta. Vuoteen 2015 asti palkinnon ehdokkaat presidentille on esittänyt Finpro. Vuodesta 2015 alkaen ehdotuksen palkittavista yrityksistä ja yhteisöistä presidentille on tehnyt Team Finland -johtoryhmä.

Lisätietoja:

Johtaja Risto Vuohelainen, Finpro