Suomen Saudi-Arabian ja Arabiemiraattien suurlähettiläiden Road Show, Vaasa

Torstai 7.9.2017 klo 14.30 –  17.00

Suomen Saudi-Arabian suurlähettiläs Pekka Voutilaisen ja Arabiemiraattien suurlähettiläs Riitta Swanin vierailu Vaasaan 7.9.2017.

Tervetuloa tapaamaan Saudi-Arabian ja Arabiemiraattien Suomen suurlähettiläitä ja kuulemaan lisää näiden maiden ja koko Persianlahden alueen tilanteesta ja liiketoimintamahdollisuuksista. 

Paikka:  Bock´s Corner Brewery, Gerbyntie 18, Vaasa

Kahvitarjoilu klo 14.30-16.15

Tilaisuuden avaus: toimitusjohtaja Marja-Riitta Vest, Osuuskunta Viexpo

  • Saudi-Arabian liiketoimintakohteena, suurlähettiläs Pekka Voutilainen
  • Arabiemiraatit liiketoimintakohteena, suurlähettiläs Riitta Swan
  • Kansainvälistymispalvelut lähelläsi, toimitusjohtaja Marja-Riitta Vest, Osuuskunta Viexpo

Klo 16.15-16.45

  • UpCodeWorld- esittely, toimitusjohtaja Sture Udd

Klo 17.15 Siirtyminen Wärtsilään

  • Vierailu Wärtsilä Finland Oy:ssä: EnergyVaasan, Pohjoismaiden suurimman energiaklusterin ja  Wärtsilä Finland Oy:n  kansainvälisen toiminnan esittely ja keskustelu.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arabiemiirikunnat on Suomen kolmanneksi suurin vientikohde Lähi-idän alueella.  Arabiemiraatit tarjoaa suomalaisille yrityksille merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia. Potentiaalisia vientisektoreita ja Team Finland -toiminnan painopisteitä ovat erityisesti terveys- ja hyvinvointipalvelut ja -teknologia, koulutus, erilaiset puhtaan teknologian ratkaisut sekä ruoka ja matkailu. Maan kasvuodotukset ovat pitkällä tähtäimellä hyvät. Arabiemiraatit jatkaa mittavia kehitys- ja infrastruktuurihankkeitaan talouden rakenteen monipuolistamiseksi ja öljy- ja kaasuriippuvuuden vähentämiseksi. Tulevaisuuden keskeisiksi menestystekijöiksi nähdään myös koulutustason nosto, tietopohjaisen talouden rakentaminen sekä innovaatiot. Dubaissa vuonna 2020 järjestettävään maailmannäyttelyyn valmistaudutaan mittavilla investoinneilla.

Saudi-Arabia on Persianlahden suurin talous ja Suomen merkittävin kauppakumppani alueella. Saudi-Arabia on läpikäymässä mittavaa taloudellista ja yhteiskunnallista uudistushanketta (Vision2030). Aiempaa suunnitellumpi taloudenpito ja hankkeiden priorisointi tekevät kilpailusta maassa aiempaa kovempaa, mutta samalla uudistushankkeet luovat huomattavia mahdollisuuksia myös suomalaisyrityksille. Saudi-Arabia panostaa erityisesti kaivostoiminnan kehitykseen, liikenne- ja kuljetusinfrastruktuuriin, digitalisaatioon sekä uusiutuvan energiatuotannon kehittämiseen. Myös koulutus ja terveydenhuolto ovat uudistamisen kohteina. Kaikilla näillä sektoreilla suomalaisyrityksillä on vahvaa osaamista.

Ilmoittautuminen 28.8.2017 mennessä

Tervetuloa!