Tähtäimessä Lähi-Itä?

Tiistai 5.9.2017 klo 09.00 –  11.00

TURKU: World Trade Center Turku, Veistämönaukio 1-3

Saudi-Arabia on Persianlahden suurin talous ja Suomen merkittävin kauppakumppani alueella. Saudi-Arabia on läpikäymässä mittavaa taloudellista ja yhteiskunnallista uudistushanketta (Vision2030). Aiempaa suunnitellumpi taloudenpito ja hankkeiden priorisointi tekevät kilpailusta maassa aiempaa kovempaa, mutta samalla uudistushankkeet luovat huomattavia mahdollisuuksia myös suomalaisyrityksille. Saudi-Arabia panostaa erityisesti kaivostoiminnan kehitykseen, liikenne- ja kuljetusinfrastruktuuriin, digitalisaatioon sekä uusiutuvan energiatuotannon kehittämiseen. Myös koulutus ja terveydenhuolto ovat uudistamisen kohteina. Kaikilla näillä sektoreilla suomalaisyrityksillä on vahvaa osaamista.

Arabiemiirikunnat on Suomen kolmanneksi suurin vientikohde Lähi-idän alueella.  Arabiemiraatit tarjoaa suomalaisille yrityksille merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia. Potentiaalisia vientisektoreita ja Team Finland -toiminnan painopisteitä ovat erityisesti terveys- ja hyvinvointipalvelut ja -teknologia, koulutus, erilaiset puhtaan teknologian ratkaisut sekä ruoka ja matkailu. Maan kasvuodotukset ovat pitkällä tähtäimellä hyvät. Arabiemiraatit jatkaa mittavia kehitys- ja infrastruktuurihankkeitaan talouden rakenteen monipuolistamiseksi ja öljy- ja kaasuriippuvuuden vähentämiseksi. Tulevaisuuden keskeisiksi menestystekijöiksi nähdään myös koulutustason nosto, tietopohjaisen talouden rakentaminen sekä innovaatiot. Dubaissa vuonna 2020 järjestettävään maailmannäyttelyyn valmistaudutaan mittavilla investoinneilla.

Tervetuloa kuulemaan tuoreimmat uutiset ja mahdollisuudet, joita sekä Saudi-Arabia että Arabiemiirikunnat tarjoavat suomalaisille yrityksille. Mukana ovat Suomen suurlähettiläät näissä maissa eli Pekka Voutilainen (Saudi-Arabia) ja Riitta Swan (Emiraatit).

Seminaariosuuden jälkeen voit varata myös henkilökohtaiset keskusteluajat lähettiläiden kanssa ja käydä läpi juuri sinun yrityksellesi keskeisiä kysymyksiä. Lisäksi voit keskustella kansainvälisestä rahoituksesta Team Finland koordinaattori Jari Kauppilan kanssa.

Katso tapahtuman ohjelma ja ilmoittaudu 29.8. mennessä!

Kohderyhmät: media, yritykset