Latinalaisen Amerikan suurlähettiläät Mikkelissä

Tiistai 29.8.2017 klo 11.00 –  13.45

Latinalainen Amerikka ja Karibia ovat jääneet suomalaisyrityksiltä hieman katveeseen viimeisen kahden vuosikymmenen aikana. Suomalaisten kannattaa etsiä ennakkoluulottomasti uusia markkina-alueita.

Latinalainen Amerikka ja Karibia ovat ilman muuta alueita, joita ei kannata jättää huomiotta. Alueen liiketoimintaympäristö vastaa pitkälti länsimaisia arvoja ja tapoja.

Suomelle Latinalaisen Amerikan ja Karibian maat tarjoavat uusia mahdollisuuksia laajentaa ja monipuolistaa yhteistyötä sekä käydä kauppaa. Alueen talouskasvu on lähtenyt uudelleen myönteiseen suuntaan, ja alueen keskiluokka on monissa alueen maissa kasvanut merkittävästi köyhyyden vähentyessä.  Suomella on lähtökohtaisesti hyvä maine alueella, etenkin Suomen koulutuksesta haetaan mallia. Monet alueen maista ovat tekemässä suuria uudistuksia paitsi koulutuksen alalla, myös mm. ICT-sektorilla ja energia-alalla. Suomalaisosaaminen esimerkiksi telekommunikaation, uusiutuvan energian, energiatehokkuuden ja biotalouden alalla kiinnostaa Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla. Suomen hyvä maine koulutussektorilla kannattaa hyödyntää myös muilla aloilla.  Kieli ja etäisyys on koettu tähän mennessä esteinä, mutta nykyään yhteydet alueelle ovat teknologian ansiosta vaivattomammat.

Latinalaisen Amerikan suurlähettiläät kiertävät maakunnissa ja saapuvat Mikkeliin 29.8.2017.

Seurueeseen kuuluvat:

  • Meksiko ja Keski-Amerikan maat: Suurlähettiläs Roy Eriksson. Senior Advisor Heidi Virta, Finpro (Meksiko).
  • Peru, Bolivia, Ecuador: Suurlähettiläs Mika Koskinen. Senior Advisor Jorge Fernández, Finpro (Peru).
  • Kolumbia: Suurlähettiläs Jarmo Kuuttila.
  • Chile: Suurlähettiläs Mika-Markus Leinonen. Senior Advisor Maria Ala-Kaila, Finpro (Chile).
  • Argentiina, Uruguay, Paraguay: Suurlähettiläs Teemu Turunen.
  • Brasilia: Trade Commissioner Matti Landin, Finpro.
  • Karibia: Suurlähettiläs Jukka Pietikäinen (kiertävä).
  • Finnvera: Aluepäällikkö Mika Relander
  • Ulkoasiainministeriö: Yksikön päällikkö Ari Mäki. Tiimin vetäjä Liisa Mannula, Bolivia, Brasilia, Chile. Tiimin vetäjä Anu Korppi, Haiti, Kuuba, Meksiko.

Ilmoittaudu tilaisuuteen 22.8.2017 mennessä

 

Kohderyhmät: media, yritykset