Verkostot

Joskus kansainvälistyminen vaatii liikekumppaneita. Autamme sinua löytämään partnerin joko liiketoimintaan tai tutkimukseen.

Verkottaminen yrityksiin ja julkisiin toimijoihin

Mikä

Business Finland toimittaa yritykselle tietoa kohdemarkkinoiden potentiaalisista toimialoista ja asiakkaista, toimintatavoista, laeista ja määräyksistä, kuten hyväksyttämiskäytännöistä sekä rahoituslähteistä. Yritystä ohjataan oikeaan suuntaan näiden tietojen saamiseksi sekä autetaan verkottumisessa potentiaalisten liikekumppanien, viranomaisten, toimialajärjestöjen sekä markkinoilla jo toimivien suomalaistyritysten kanssa. Business Finland järjestää myös verkottumistapahtumia. Tapahtumissa yritys saa  tietoa kansainvälistymisestä ja tilaisuuden oman yrityksen esilletuontiin. Tapahtumat ovat myös mahdollisuus löytää potentiaalisia asiakkaita ja liiketoiminnan kannalta tärkeitä kumppaneita.

Osana Business Finlandia toimiva Enterprise Europe Network auttaa yrityksiä löytämään yhteistyökumppaneita kaupalliseen, teknologiseen ja tutkimusyhteistyöhön hyödyntämällä verkoston Yrityskontaktipörssiä sekä järjestämällä Matchmaking-tilaisuuksia ja Company Mission -matkoja.

Hyödyt    

- Yritys pystyy toimimaan markkinoilla nopeammin.

- Yritys saa apua kumppaninhakuun joko kaupalliseen, teknologiseen tai tutkimusyhteistyöhön.

Näin hankin palvelun

Lue lisää täältä (Business Finlandin palvelut kasvuun ja kansainvälistymiseen) ja täältä (Enterprise Europe Network).

Voit ottaa yhteyttä myös suoraan Business Finlandiin 029 50 55000.

Palvelu on maksuton.

Palveluntarjoajahaku

Mikä

Business Finland etsii yrityksille niiden kohdemarkkinoilta osaavia ja luotettavia palveluntarjoajia.

Hyödyt

- Yritys löytää paikalliset olot tuntevan palveluntarjoajan. Palveluntarjoajan käyttö nopeuttaa kansainvälistymistä ja vähentää siihen liittyviä riskejä.

Näin hankin palvelun

Lue lisää täältä.

Voit ottaa yhteyttä myös suoraan Business Finlandiin 029 50 55000.

Palvelu on maksuton.

Viejätietokanta

Mikä

Viejätietokanta palvelee ensisijaisesti suomalaisia tuotteita etsiviä ulkomaisia yrityksiä, mutta samalla se auttaa myös suomalaisyrityksiä hakemaan kasvua globaaleilta markkinoilta. Business Finland markkinoi tietokannassa mukana olevien yli 800 suomalaisen vientiyrityksen tuotteita ja palveluita kustannustehokkaasti suoraan ulkomaisille ostajille. Suomalaiset valmistajat ja viejät voivat liittyä Viejätietokantaan. Business Finland markkinoi tietokannassa olevien yritysten tuotteita ja palveluita potentiaalisille ulkomaisille ostajille. Ostajat voivat hakea tietokannassa mukana olevien yritysten tietoja myös itse Viejätietokannan nettisivulta. 

Hyödyt

- Viejätietokanta tekee suomalaiset tuotteet ja palvelut tutuiksi ulkomaisille ostajille.

- Digitaalinen palvelu  tuo uutta liiketoimintaa tietokannassa mukana oleville yrityksille ja lisää yritysten näkyvyyttä ulkomaisten ostajien joukossa, jotka etsivät kontakteja tietokannan kautta.

Näin hankin palvelun   

Lue lisää täältä (Export Finland verkkopalvelu).

Voit ottaa yhteyttä myös suoraan Business Finlandiin (Jaana Vaara 040 3433 300, jaana.vaara(at)businessfinland.fi).

Mukanaolo Viejätietokannassa on maksutonta. Markkina-aluekohtaiset osoitelistaukset tietokannasta ovat maksullisia (pääsääntöisesti 1,50 € per osoite + tiedonhaun perusmaksu 100 €).

Yhteistyökumppani kehitysmaista

Mikä

Finnpartnershipin Matchmaking-palvelun avulla suomalaiset ja kehitysmaiden yritykset voivat löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja/tai liikekumppaneita. Finnpartnership välittää liikekumppanuusaloitteita kehitysmaista suomalaisyrityksille ja päinvastoin. Ulkopuolisia konsultteja hyödynnetään yritysten taustojen tarkastamisessa sekä yhdistämisessä suomalaisyrityksiin.

Hyödyt

- Suomalaisyritys voi löytää uusia bisnesmahdollisuuksia kehitysmaassa toimivan kumppanin kanssa.

Näin hankin palvelun

Lue lisää täältä.

Voit ottaa yhteyttä myös suoraan Finnpartnershipiin 09 348 434, fp(at)finnpartnership.fi.

Palvelu on maksuton.

Yhteistyökumppani Venäjältä

Mikä

Suomalais-Venäläinen kauppakamari (SVKK) auttaa löytämään liiketoiminnan kannalta tärkeät yritykset ja yhteistyökumppanit Venäjältä.

Hyödyt

- Yritys saa apua mm. potentiaalisten venäläisten yritysten kiinnostuksen selvittämiseen ja tapaamisjärjestelyihin sekä mahdollisiin neuvotteluihin (tilat ja tulkkaus).

Näin hankin palvelun

SVKK:lla on maksuton Venäjän-kaupan puhelinpalvelu 010 439 1160, joka on auki maanantaista perjantaihin klo 9.15 – 13.00. Puhelinpalvelusta saa apua liiketoimintaan Venäjällä.

Voit ottaa yhteyttä myös suoraan SVKK:n Jukka Huuhtaseen, p. +7 495 917 9037 tai +358 50 433 8168, jukka.huuhtanen (at) svkk.ru.

Yhteistyökumppani Ruotsista

Mitä

Suomalais-ruotsalainen kauppakamari etsii yritykselle yhteistyökumppanin, asiakkaita sekä muita liiketoiminnan kannalta oleellisia yhteistyökumppaneita Ruotsista.

Hyödyt

- Yrityksen kumppanitarve määritellään (agenttisopimus, maahantuontisopimus, jälleenmyynti, muu partnerius).

- Suomalais-ruotsalainen kauppakamari suorittaa partnerikartoituksen, yhteydenotot kiinnostuneisiin yrityksiin, neuvoo toimivan myyntiesityksen laadinnassa sekä osallistuu tarvittaessa myyntineuvotteluihin ja avustaa sopimuksen teossa.

Näin hankin palvelun

Lue lisää täältä.

Voit ottaa yhteyttä myös suoraan Suomalais-ruotsalaiseen kauppakamariin (toimitusjohtaja Kjell Skoglund 040 560 39 22, kjell.skoglund(at)finsve.com).

Palvelu on maksullinen. Hinta riippuu palvelun laajuudesta.

Team Finland -verkoston ohjelmat

Team Finland -verkoston ohjelmat ovat tehokas tapa kasvun ja kansainvälistymisen vauhdittamiseen ja investointien edistämiseen. Ohjelmiin kootaan ryhmä yrityksiä toimialan tai kehittämisteeman ympärille. Yrityksille räätälöidään palvelupaketti Team Finlandin palveluista toimialan tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Yhdessä toimien yrityksellesi avautuu paremmat mahdollisuudet tarttua liiketoiminta- ja rahoitusmahdollisuuksiin sekä profiloitua toimialan kansainvälisenä osaajana.

Vauhdita yrityksesi kasvua osallistumalla ohjelmiin.

- Ohjelmat on listattu mm. Business Finlandin Verkostot-sivulla.


Ajankohtaista aiheesta