Tekoälyohjelma valmisteilla Suomeen

Tekes 18.5.2017 14.05
Tiedote

Ohjelman tavoitteena on tehdä Suomesta yksi maailman kärkimaista tekoälyn soveltamisessa ja työnteon uudistamisessa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä on 18.5.2017 asettanut ohjausryhmän valmistelemaan ehdotusta Suomen tekoälyohjelmaksi. Ehdotus valmistuu syyskuun 2017 loppuun mennessä.

"Tekoäly näyttäytyy arkielämässä usein uusina ja aiempaa parempina palveluina. Esimerkiksi terveydenhuollossa tekoäly analysoi kaiken saatavilla olevan tutkimusaineiston muutamassa sekunnissa ja parantaa diagnoosin osumatarkkuutta. Tekoäly tarkoittaa myös sitä, että laivojen reitit, energian kulutus ja huoltotoimenpiteet voidaan optimoida niin, että ne aiheuttavat mahdollisimman vähän haittaa ihmisille ja ympäristölle. Lisäksi jokainen meistä kohtaa tekoälyä, kun digitaalinen palvelu löytää nopeasti omia toiveita vastaavan hotellin, musiikin tai elokuvan", kuvailee ministeri Lintilä.

Valmistelussa on mukana Tekesin 5thGear-ohjelman päällikkö Mika Klemettinen. Rahoitusta, markkinatietoa ja verkostoja tekoälyyn pohjautuvien ratkaisujen kehittämiseen ja hyödyntämiseen liiketoiminnassa tarjoaa Team Finland Augmented Intelligence -kampanja.

Lue koko tiedote tekoälyohjelman valmistelusta tästä