Tekoäly liiketoiminnan hyödyksi – Team Finland käynnistää AI-kampanjan

Tekes 7.2.2017 18.59
Uutinen

Team Finland Augmented Intelligence – Tekoäly -kampanjan tavoitteena on innostaa yrityksiä tarttumaan tekoälyn tuomiin mahdollisuuksiin sekä syventää ja lisätä alan osaamista Suomessa.

Augmented Intelligence -kampanja tarjoaa rahoituksen lisäksi ajankohtaista tietoa muun muassa tekoälyteknologioiden hyödyntämismahdollisuuksista ja tekoälyä soveltavista innovaatioista eri puolilla maailmaa. Kampanjassa myös verkotetaan alan yrityksiä, tutkimusorganisaatioita ja muita julkisia toimijoita.

"Suomi on tullut vedenjakajalle – voimme valita joko tekoälyn tai tekoälyttömän tien välillä. Kannatan ensiksi mainittua koko sydämestäni. Tutkimuksen mukaan tekoälyn laajamittainen soveltaminen laajasti yhteiskunnassa voi kaksinkertaistaa Suomen bruttokansantuotteen kasvun. Tekoälyllä voimme parantaa yritysten ja julkisen sektorin tuottavuutta sekä innovaatioiden kysyntää kannustamalla tekoälyyn perustuvien innovaatioiden käyttöönottoon", sanoo Tekesin digijohtaja Pekka Sivonen.

Suomi tekoälyn huippumaa

"Suomessa on runsaasti laadukasta dataa tekoälyn hyödyntämiseen, esimerkiksi arvokasta terveysdataa ja avointa viranomaisdataa. Tekoälyllä voidaan merkittävästi tehostaa myös julkisten palvelujen tuottamista. Innovatiivisten julkisten hankintojen kautta luomme uusia liiketoimintamahdollisuuksia yrityksillemme sekä työpaikkoja ja hyvinvointia koko maallemme. Lähes puolet Pohjoismaissa toimivista tekoälyä kehittävistä yrityksistä on Suomesta ja näin tekoälyn laajamittainen käyttö on luonnollisin jatko muulle teknologiaosaamisellemme. Suomi on monin tavoin muita maita valmiimpi toivottamaan tekoälyn tervetulleeksi meidän kaikkien arkea helpottamaan."

Tekoälyn hyödyntämistä liiketoiminnassa havainnollistetaan vuoden 2017 aikana kuukausittain järjestettävissä toimialakohtaisissa Reboot Finland D-DAY -tapahtumissa. Tekes kokoaa yhteistyökumppaneidensa Nokian, VTT:n, Teknologiateollisuuden, Finpron ja CGI:n kanssa noin 200 yritystä per tapahtuma pohtimaan tekoälyn, 5G:n, täydennetyn todellisuuden ja lohkoketjuteknologioiden yhteisvaikutusta toimialaan, sen yrityksiin ja niiden tuotteisiin. D-DAY-tapahtumista on tulossa lisätietoa lähiaikoina, www.dday.fi.

Tutkimushaku avattu

Tekes avasi myös tutkimushaun suomalaisille pk- ja Midcap-yrityksille (konsernitason liikevaihto alle 300 MEUR), jotka hakevat tekoälystä kilpailuetua kansainvälisille markkinoille. Haku löytyy osoitteesta www.tekes.fi/aihaku.

Tutustu Team Finland Augmented Intelligence – Tekoäly -kampanjaan

Kiinnostuitko tekoälyn hyödyntämisestä liiketoiminnassa? Ota meihin yhteyttä

Outi Keski-Äijö
Tekes
p. 029 50 555663
outi.keski-aijo (at) tekes.fi

Aki Ylönen
Tekes
p. 029 50 36118
aki.ylonen (at) tekes.fi