Suuryritysten logistiikkakumppani PP-Logistiikka palkkasi digiosaajan Digiboosti-rahoituksella

Tekes 27.10.2016 0.00
Tiedote

PP-Logistiikka hoitaa isojen teollisuusasiakkaiden tuotteiden varastoimisen, keräilemisen, pakkaamisen ja kuljetukset. Tekesin Digiboosti-rahoituksella palkattu kokenut ammattilainen varmistaa, että digitaalisuus tukee liiketoimintaa.

Kuljetuspakkaukset suunnitellaan ja valmistetaan asiakkaan tuotteiden vaatimusten mukaisiksi. Esimerkiksi paperikone- ja voimalaitosvalmistajille tehdään koneen osien ja laitteiden vaativiin kuljetuksiin räätälöityjä puupakkauksia. "Sisämaansatamaksi" itseään kutsuva projektilogistiikkayritys on erikoistunut muun muassa merikonttien käsittelyyn. Vuonna 1992 perustettu, alun perin Pirkanmaan Puutavarana tunnettu lempääläinen PP-Logistiikka tarjoaa lisäksi pakkaus-, kuljetus- ja varastointipalveluja. Yritys työllistää kotimaassa 15 henkeä.

Havainto globaalin liiketoiminnan muutoksista käynnisti PP-Logistiikan digitalisaatiokehityksen. Yrityksen toimintatapoihin haluttiin radikaali muutos. Yhteydenpito asiakasyritysten kanssa oli hoidettu sähköpostitse, vaikka asiakkaat toimivat jo digitaalisesti. Asiakkaiden digitaaliseen kenttään piti päästä heti mukaan.

"On selvää, että yrityksemme asiakaskunnassa valtaosa tuotannon ja toimitusketjun hallinnasta tehdään digitaalisesti", toteaa PP-Logistiikan toimitusjohtaja Marko Kaukolammi.

Toimintamallit digitaalisiksi

Kun kollega kertoi Tekesin Digiboosti-rahoituksesta, yritys päätti palkata vuoden 2016 alussa kokeneen logistiikkagurun digitalisoimaan toimintoja. Digiosaajan tausta on Puolustusvoimissa ja Patria Aviationilla, jossa hän esimerkiksi kehitti yhteistyössä merkittävän asiakkaan kanssa logistista varastoinnin toimintajärjestelmää. PP-Logistiikalla hän kehittää yrityksen nykyisiä toimintamalleja digitaalisiksi.

"Tavoitteemme on kehittää yhteistyötä asiakkaiden kanssa tietojärjestelmäratkaisujen osalta", kertoo palkattu digiosaaja, tuore logistiikkapäällikkö Tommi Remsu. Vaihtoehtoja on paljon: ERP:in etäkäyttö, yhteiset verkkoasemat, pilvipalvelut, lähetysjärjestelmät, jaettu verkkolevy tai kokonaan uudet järjestelmät. Tarvittaessa jokaisen asiakkaan kanssa räätälöidään heidän toimintamalliinsa soveltuva ratkaisu.

PP-Logistiikan digikehityksellä haetaan alustoja ja toimintatapoja tukemaan suurten suomalaisten vientiyritysten kasvua. Tulevaisuuden visiona tieto kulkee saumatta perille, vaikka järjestelmät yrityksen ja sen asiakkaiden välillä olisivat erilaisia. Tässä yhteistyötä tehdään VTT:n kanssa.

Lue lisää Digiboosti-rahoituksesta ja katso hakuohjeet

Tekesin Digiboosti-rahoituksella minkä tahansa toimialan pk- ja midcap-yritykset (liikevaihto alle 300 miljoonaa euroa) voivat palkata digiosaajia tuotekehitys- tai selvitystehtäviin. Tekes voi maksaa puolet digiosaajien palkasta vuoden ajan. www.tekes.fi/digiboosti

Teksti: Tuija Kalliojärvi
Kuva: PP-Logistiikka

Team Finland Tekes Yritystarinat