Smart City Solutions from Finland -julkaisu tarjoaa kattavan kuvan suomalaista osaamisesta

Tekes 12.12.2017 0.00
Tiedote
Tekesin Fiksu kaupunki -ohjelmassa toteutettu Smart City Solutions from Finland -julkaisu kokoaa yhteen laajan kattauksen älykkäiden kaupunkien ratkaisuja, tuotteita ja palveluita. Julkaisuun on koottu Tekesin rahoittamia yritysten ja tutkimuslaitosten älykaupunkiratkaisuja sekä kaupunkiesimerkkejä liikenteen ja liikkumisen, rakentamisen ja energian teemoissa.

Vuonna 2013 käynnistyneen Tekesin Fiksu kaupunki -ohjelman tavoitteena on ollut edistää yritysten ja kaupunkien välistä vuoropuhelua ja yhteistyötä konkreettisten pilottikohteiden myötä. Fiksu kaupunki-ohjelma on tukenut kehitystyötä ja innovaatioita yhdistämällä yritysten ratkaisuja ja kaupunkien tarpeita kaupunkilaisten arjen sujuvoittamiseen. Keskiössä on ollut monimuotoinen digitalisaation hyödyntäminen.

’Älykkäiden kaupunkien ratkaisuja, joita on testattu aidoissa käyttötilanteissa, on Suomessa kehitetty laajasti. Suomessa on huipputason osaamista mm. rakennettuun ympäristöön, energiajärjestelmiin, liikenteeseen liittyen, minkä pohjalta on hyvä rakentaa tuotteita ja palveluita myös globaaleille markkinoille ’, toteaa Fiksu kaupunki -ohjelman päällikkö Karin Wikman Tekesistä.

’Smart Smart City Solutions from Finland -julkaisu tarjoaa hyvän kattauksen suomalaisesta tutkimus- ja liiketoimintaosaamisesta, mitä Business Finland haluaa olla jatkossakin vahvasti viemässä kohti kansainvälisiä markkinoita.’

Juuri ilmestyneeseen englanninkieliseen ’Smart City Solutions from Finland’ -julkaisuun on koottu kolmen teeman, liikkuminen, rakennukset ja energia, alle lyhyt yleiskatsaus suomalaisesta osaamisprofiilista sekä nimetty keskeisiä tutkimushankkeita ja yritystoimijoita älykkäine ratkaisuineen.

Lisäksi kokonaisuudessa on esitetty kuuden kaupungin näkökulma smart city -kehittämiseen. Helsinki, Vantaa, Espoo, Tampere, Turku, Jyväskylä ja Oulu tulevat myös jatkossa toimimaan kestävän ja älykkään yhteiskehittämisen alustoina.

’Julkaisu palvelee suomalaisten toimijoiden kansainvälistymistä, mutta tarjoaa hyvän yleiskatsauksen myös kansallisille toimijoille siitä rikkaasta tarjonnasta, mitä Suomi älykkäässä kaupunkikehittämisessä tarjoaa’, iloitsee Karin Wikman.

Tutustu Smart City Solutions from Finland -julkaisuun (pdf) tästä Lisätietoja

Karin Wikman, ohjelmapäällikkö, Tekes, karin.wikman (at) tekes.fi, p. 050 5577 723