Smart City Solutions from Finland -julkaisu kokoaa suomalaiset osaajat yhteen

Business Finland 19.1.2018 8.02
Tiedote

Smart City Solutions from Finland -julkaisu kokoaa yhteen laajan kattauksen älykkäiden kaupunkien ratkaisuja, tuotteita ja palveluita. Julkaisuun on koottu Tekesin rahoittamia yritysten ja tutkimuslaitosten älykaupunkiratkaisuja sekä kaupunkiesimerkkejä liikenteen ja liikkumisen, rakentamisen ja energian teemoissa.

"Älykkäiden kaupunkien ratkaisuja, joita on testattu aidoissa käyttötilanteissa, on Suomessa kehitetty laajasti. Suomessa on huipputason osaamista esimerkiksi rakennettuun ympäristöön, energiajärjestelmiin, liikenteeseen liittyen, minkä pohjalta on hyvä rakentaa tuotteita ja palveluita myös globaaleille markkinoille", sanoo Karin Wikman Business Finlandista.

Wikman toimi Tekesin Fiksu kaupunki -ohjelman ohjelmapäällikkönä. Ohjelma päättyi vuoden 2017 lopussa ja kokosi Smart City Solutions from Finland -julkaisuun hyvän kattauksen suomalaisesta tutkimus- ja liiketoimintaosaamisesta, mitä Business Finland haluaa olla jatkossakin vahvasti viemässä kohti kansainvälisiä markkinoita.

Julkaisu esittelee liikkumiseen, rakentamiseen ja energiaan liittyvää osaamista, keskeisiä tutkimushankkeita ja yrityksiä älykkäine ratkaisuineen. Lisäksi kokonaisuudessa on esitetty kuuden kaupungin näkökulma smart city -kehittämiseen. Helsinki, Vantaa, Espoo, Tampere, Turku, Jyväskylä ja Oulu tulevat myös jatkossa toimimaan kestävän ja älykkään yhteiskehittämisen alustoina.

Vuonna 2013 käynnistyneen Fiksu kaupunki -ohjelman tavoitteena on ollut edistää yritysten ja kaupunkien välistä vuoropuhelua ja yhteistyötä konkreettisten pilottikohteiden myötä. Fiksu kaupunki-ohjelma on tukenut kehitystyötä ja innovaatioita yhdistämällä yritysten ratkaisuja ja kaupunkien tarpeita kaupunkilaisten arjen sujuvoittamiseen. Keskiössä on ollut monimuotoinen digitalisaation hyödyntäminen.

Lue julkaisu täältä (pdf)

Business Finland Team Finland