Midcap, meiltä saat lisäpotkua kasvuun ja maailmalle menoon

25.5.2018 11.51
Uutinen

Tiesitkö, että midcap-kokoluokan yritykset ovat oikeutettuja suurin piirtein samoihin Team Finland -toimijoiden rahoitus- ja vienninedistämispalveluihin kuin pienet ja keskisuuret yrityksetkin?

Midcap, meiltä saat lisäpotkua kasvuun ja maailmalle

Midcap-yrityksillä on erityisen hyvät mahdollisuudet kasvuun ja kansainvälistymiseen. Midcap-koon saavuttaneina ne ovat jo tottuneet kasvamaan ja osoittaneet kilpailukykynsä. Tästä on hyvä jatkaa uuteen kasvuun. 

Mikä on midcap-yritys?

Midcap-yrityksinä pidetään sellaisia suuria yrityksiä, joiden liikevaihto on konsernitasolla alle 300 miljoonaa euroa. Ne ovat siis pieniä suuryrityksiä.

Team Finland -toimijat haluavat auttaa midcap-yrityksiä uuteen kasvuun ja kansainvälistymiseen. Ota yhteyttä niin kerromme lisää palveluistamme!

Midcap-yritysten kasvu- ja kansainvälistymistarinoita

Kemppi haluaa seuraavaksi valloittaa Aasian

Lähes 70-vuotias hitsauslaiteyritys Kemppi kansainvälistyi jo 50-luvulla. Tahti ei ole hidastunut: nyt midcap-kokoluokan yritys pyrkii uuden akkutekniikan ja IoT-ratkaisujen siivittämänä hitsausmarkkinoiden kilpailluimmalle markkinalle Aasiaan.

Kemppi on tehnyt päätöksen: se haluaa olla kehityksen kärjessä ja pysyä siellä. Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama kertoo, että asiakkaiden toiminta uudistuu koko ajan, mikä vaatii yhteistyöyrityksiltä ennakkoluulotonta asennetta ja periksiantamattomuutta. Yrityksen tavoitteena on ollut muuttua laitetoimittajasta kokonaisvaltaiseksi ratkaisutoimittajaksi. Nyt Kemppi edustaa midcap-kokoluokan kasvajia.

Suurten yritysten joukkoon mahtuu – midcap-yrityksissä iso kasvupotentiaali

Midcap-kokoluokan yrityksillä on suurin mahdollisuus kasvattaa Suomen viennin muskeleita. Nopeimmin kasvu syntyy yrityskaupoilla. Näin kävi Aulis Asikaisen vetämälle Comatecille, joka on tehnyt jo 28 yrityskauppaa.

Midcap-yrityksillä on kaikki edellytykset nousta kasvun ja viennin vetureiden joukkoon Suomessa. Yrityksillä on käytössään riittävän isot resurssit, ja niillä on valmiiksi kansainvälistä liiketoimintaa.

Uskalla kasvaa!

Miten M-Files onnistui rekrytoinneissa ulkomailla? M-Filesin toimitusjohtaja Miika Mäkitalo kertoo, miten kasvuyritys löytää parhaat kansainväliset osaajat ja miksi maakonttoreita kannattaa perustaa yksi kerrallaan.

Entä miksi muotoiluajattelu parantaa tulosta? Tai kiinnostaako IPO? Tesin Dare to grow -sivusto tarjoaa tarinoita kansainvälisestä kasvusta sekä yrityselämän menestyksistä ja haasteista niin artikkeleina, videoina kuin podcasteina. Kiireisen asiakkaan kannattaa tilata uutiskirje.

Tutustu Team Finland -toimijoihin

Business Finland

auttaa kansainväliseen kasvuun tähtääviä yrityksiä, joilla on loistava tiimi, osaamista ja intoa kansainväliseen kasvuun, riskinottokykyä sekä riittävästi omarahoitusta ja resursseja. BF tarjoaa rahoitusta, sparrausta, markkinatietoa ja verkostoja.

Ota yhteyttä
Juha Suuronen, Senior Director, SME & Midcap Cleantech, puh. 02950 55896
etunimi.sukunimi @ businessfinland.fi

Business Finlandin rahoitus pk- ja midcap-yrityksille

Ulkoministeriö

ja edustustot avustavat markkinoillepääsyssä, luovat yhteyksiä paikallisiin toimijoihin ja yhteistyökumppaneihin sekä tuottavat maatietoa ja antavat vapaamuotoista sparrausapua.

UM tarjoaa lisätietoa EU:n kauppasopimuksista noin kuudenkymmenen unionin ulkopuolisen maan kanssa. Sopimukset mahdollistavat suomalaisten yritysten tuotteiden ja palveluiden helpomman pääsyn sopimusosapuolen markkinoille.

UM auttaa yrityksiä pääsemään YK:n, kehitysrahoituslaitosten ja EU:n rahoittamien ohjelmien tarjoamien markkinamahdollisuuksien piiriin.

Lisäksi ulkoministeriö tukee kehitysyhteistyövaroin suomalaisten yritysten kumppanuuksia ja liike-toimintamahdollisuuksia kehitysmaissa. UM:n yksityissektorin instrumentit tarjoavat valtionavustuksia hankevalmisteluun, lainoja, pääomasijoituksia ja takauksia yksityisen sektorin sekä lainoja julkisen sektorin hankkeisiin. Toiminnan tulee vaikuttaa myönteisesti kehitysmaiden yhteiskuntakehitykseen. 

Ota yhteyttä
Juha Markkanen, vientisuurlähettiläs, puh. 050 327 1314
etunimi.sukunimi @ formin.fi
EU:n kauppasopimukset

Kansainvälisten järjestöjen tarjoamat mahdollisuudet:
Sinikka Antila, ulkoasiainneuvos, puh. 0295 351 329
Ilkka Räisänen, ulkoasiainneuvos, puh. 0295 350 206
etunimi.sukunimi @ formin.fi

Yksityissektorin instrumentit:
Oskar Kass, tiiminvetäjä, Finnfund, Finnpartnership, PIF, BEAM, puh. 0295 351 943
etunimi.sukunimi @ formin.fi
Lisätietoa yksityissektorin instrumenteista

Finnvera

myöntää lainoja ja takauksia yrityksen kehittämiseen, investointeihin, kasvun rahoitukseen ja kansainvälistymiseen.

Täydennämme pankkien ja muiden rahoittajien tarjoamia rahoituspalveluita. Autamme suomalaisia yrityksiä menestymään ja vahvistamaan kilpailukykyään.

Finnvera on Suomen valtion omistama erityisrahoitusyhtiö ja Suomen virallinen vientitakuulaitos.

Ota yhteyttä
Kalle Åström, ohjelmapäällikkö, Pk- ja kansainvälistymisrahoitus, puh. 029 460 2747
etunimi.sukunimi @ finnvera.fi

Lisätieto Finnveran palveluista

Tesi

vauhdittaa keskisuurten yritysten kasvua sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin.

Aktiivisena vähemmistöomistajana tarjoamme yrityksille pääomaa, liiketoimintaosaamista ja kansainvälisiä verkostoja.

Kehitämme kohdeyhtiöitämme yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa sekä hallitustyöskentelyn kautta.

Sijoitamme erityisesti yrityksiin, jotka hakevat kansainvälistä kasvua tai toimintansa laajentamista kotimaassa.

Etsimme sijoitusmahdollisuuksia myös kohdeyritysten kasvua ja kansainvälistymistä tukevista omistusjärjestelyistä.

Ota yhteyttä
Jussi Hattula, johtaja, Kasvusijoitukset ja teolliset sijoitukset, puh. 0400 66 99 55
etunimi.sukunimi @ tesi.fi

Lisätietoa Tesin palveluista