Kasvumoottorit vauhdittavat tulevaisuuden kasvualoja

Tekes 4.12.2017 14.04
Tiedote

Tekes valmistelee toimenpiteitä uutta liiketoimintaa edistävien ekosysteemien kehittämiseksi Suomeen. Tavoitteena on saada aikaan miljardiluokan liiketoimintaan tähtääviä yritysvetoisia kumppanuusverkostoja eli Kasvumoottoreita, jotka luovat korkean lisäarvon tuotteita ja palveluita tulevaisuuden kasvualoille. Kasvumoottorimallista järjestetään tiedotustilaisuus 15.12.2017.

"Tavoitteemme on jalostaa lupaavimmista ekosysteemeistä yritysten liiketoimintaa ja Suomen talouskasvua vauhdittavia Kasvumoottoreita. Merkittävät muutokset vaativat uudenlaisia toimenpiteitä, joita aiomme nyt ottaa käyttöön", sanoo johtaja Teija Lahti-Nuuttila Tekesistä.

Kasvumoottorimalli on yritysten ja julkisten toimijoiden uusi kumppanuusmalli, joka muodostaa fasilitoidun alustan eri toimijoiden yhteistyölle. Yksittäinen Kasvumoottori yhdistää erilaisia toimijoita eli esimerkiksi eri kokoisia yrityksiä, tutkimusorganisaatioita ja kaupunkeja yhteisen kasvuvision toteuttamiseen.

Työkaluina Kasvumoottoreiden aikaansaamiseksi Tekesillä – ja tulevalla Business Finlandilla – ovat tutkimus- ja kehittämistoiminnan rahoitus, Suomeen tehtävien investointien ja viennin edistämispalvelut sekä kasvumoottorien pääomalainarahoitus. Hallitus esitti puoliväliriihessään Tekesille 60 miljoonan euroa uuteen kasvumoottoreille suunnattavaan rahoitusinstrumenttiin.

Miten kasvumoottoreiden toimintaa edistetään Business Finlandissa?

Osallistu tiedotustilaisuuteen 

Aika: 15.12.2017 klo 13.00–14.30
Paikka: Scandic Park (Mannerheimintie 46, 00101 Helsinki)

Tilaisuutta voi seurata myös webcastina.
Ohjelma ja ilmoittautuminen tilaisuuteen sekä webcast-seuraajaksi.

Tilaisuus on tarkoitettu uuteen globaaliin liiketoimintaan tähtäävien ekosysteemien ja yhteistyöalustojen kehittäjille. Tilaisuus on jatkoa elokuussa 2017 järjestetylle Lippulaivat ja kasvumoottorit -tilaisuudelle.

Lisätietoja

Teija Lahti-Nuuttila
Johtaja
Puh. 029 50 55873
teija.lahti-nuuttila(at)tekes.fi

Tiina Tanninen-Ahonen
Kehityspäällikkö
Puh. 029 50 55894
tiina.tanninen-ahonen(at)tekes.fi

Esa Panula-Ontto
Rahoitusjohtaja
Puh. 029 50 55853
esa.panula-ontto(at)tekes.fi