IBM ja Jyväskylän yliopisto perustavat yhteisen läpimurtoteknologioihin pohjautuvan innovaatioyksikön

Tekes 11.10.2017 10.44
Tiedote

IBM:n ja Jyväskylän yliopiston yhteistyössä alkaa uusi vaihe, kun Jyväskylään perustetaan uusien IBM:n kehittämien läpimurtoteknologioihin pohjautuva innovaatioyksikkö.

Yhteistyöhön liittyy sekä tutkimusta että koulutusta seuraavilla aloilla:

  • kyberturvallisuus
  • IoT
  • tekoäly
  • kognitiivinen analyysi
  • lohkoketju
  • virtuaalitodellisuus
  • robotiikka
  • kvanttilaskenta

Jyväskylän yliopisto ja IBM ovat aiemmin solmineet kumppanuuden kognitiivisen tietojenkäsittelyn tuntemuksen ja osaamisen edistämiseksi Suomessa. Jyväskylän yliopiston ja IBM:n yhteistyö alkoi 28.8.2015 IBM Academic Initiative -ohjelman puitteissa. Yhteistyö laajentui vuonna 2016 Tekesin rahoittamiin Value from Publich Health Data with Cognitive Computing- ja Watson Health Cloud Finland -hankkeisiin.

- Yhteistyö IBM:n kanssa on sujunut erinomaisesti ja IBM Watson -tekoälyteknologiaan on tutustunut jo yli 300 opiskelijaa, iloitsee dekaani Pekka Neittaanmäki.

- Yliopiston laajeneva yhteistyö liittyy keskeisesti yliopiston painopistealoihin ja tuo merkittävän lisän IT-tiedekunnan koulutus- ja tutkimustoimintaan. Pidän erittäin merkittävänä yhteistyön syvenemistä monipuolista tutkimusta tekevän globaalin IT-yrityksen kanssa, toteaa rehtori Keijo Hämäläinen.

- Tämän uuden hankkeen myötä otamme ison strategisen askeleen yhteistyössämme Jyväskylän yliopiston kanssa. Innovaatioyksikkö auttaa kasvattamaan digitalisoituneessa maailmassa tarvittavia uusia taitoja ja osaamista Suomeen. Yhteisissä tutkimusprojekteissa tavoitteemme on innovoida uusia ratkaisuja hyödyntäen moderneja uusia teknologioita. Innovaatioyksikkö yhdistää tiedemaailman, toimiala- ja tutkimusekosysteemit, kertoo Maarit Palo, yhteiskunta- ja yliopistosuhteiden johtaja, IBM Suomi.

Lisätietoja

Dekaani Pekka Neittaanmäki
Informaatioteknologian tiedekunta
pekka.neittaanmaki (at) jyu.fi
puh. 040 550 7005

Yhteiskunta- ja yliopistosuhteiden johtaja Maarit Palo
IBM Suomi
maarit.palo (at) fi.ibm.com
puh. 040 5544 601

Kuva: IBM Suomi

Team Finland Tekes