Huippuosaamista Euroopan suurimmassa biolääketieteen tekniikan konferenssissa Tampereella

Finpro 14.6.2017 11.18
Tiedote

Valoaktiivisia lääkkeitä, ihmisen varaosia, hermoston korjausta 3D-printtauksella ja aivojen magneettista mittausta. Muun muassa näitä biolääketieteellisen tutkimuksen uusimpia innovaatioita esitellään parhaillaan Tampere-talossa EMBEC'17 & NBC'17 -konferenssissa. Yksi tapahtuman pääpuhujista on kemian Nobel-palkinnon vuonna 2014 saanut Stefan Hell. Finpro on mukana tapahtumassa.

Alan suurimmassa eurooppalaisessa tieteellisessä konferenssissa Tampereella on noin 600 osallistujaa lähes 50 eri maasta. Konferenssissa esiintyy sekä kansainvälisiä huippututkijoita että kotimaisia tieteentekijöitä. Tapahtumassa oli mm. teollisuuden näyttely sekä pitchaus-tapahtuma suomalaisille startupeille. Finpro on mukana näyttelyssä esittelemässä Finland Health -ohjelmaa sekä Enterprise Europe Networkin palveluita sekä Invest in Finland -yksikön toimintaa.

Konferenssi koostui kahdesta samaan aikaan järjestettävästä tapahtumasta: Euroopan lääketieteellisen ja biologisen tekniikan kokouksesta (EMBEC'17) sekä Pohjoismaiden ja Baltian lääketieteellisen tekniikan ja fysiikan kokouksesta (NBC'17). 

Esimerkkinä Invest in Finlandin toimintakentästä voidaan mainita viime viikolla uutisoitu tietoturvayrityksen, Novasanon, perustaminen Suomeen. Invest in Finland auttoi amerikkalaisyritystä muun muassa verkoston rakentamisessa Suomessa. (Katso tarkemmin lehdistötiedote: Novasano hakee voimaa Suomen tietoturvaosaamisesta). Novasano järjestää tapahtuman yhteydessä oman kansainvälisen seminaarinsa nimenomaan tietoturvaan liittyen.

- Meistä on tärkeää, että suomalainen huippuosaaminen pääsee esille ja verkostoja syntyy. On hienoa, että tällaisia kansainvälisiä täsmätapahtumia järjestetään Suomessa, kommentoivat Katri Raevuori ja Maria Arruda Finpron Finland Health -ohjelmasta Finpron ständillä.

- On  ollut kiva kuulla, että asiakkademme kansainvälistymissuunnitelmat myös toteutuvat.

Konferenssin järjestää Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteinen instituutti BioMediTech yhdessä alan järjestöjen kanssa.

Uusia hoitomuotoja sairauksiin

Biolääketieteen tekniikka kehittää teknisiä sovelluksia lääketieteen ja biologian tarpeisiin. Käytännössä tämä voi tarkoittaa uudenlaista röntgenlaitetta, terveyden edistämistä mobiililaitteilla, uutta syövän diagnosointimenetelmää tai vaikkapa kudosten korjaamista biomateriaalien ja solujen avulla.

– Biolääketieteteellinen tekniikka tulee ihmisten avuksi niin arjessa selviytymiseen kuin sairaanhoitoonkin. Se on oleellinen ala, kun kehitetään uusia hoitomuotoja sairauksiin, joita nykyisin ei vielä pystytä parantamaan, kertoo kokouksen presidentti, professori Jari Hyttinen Tampereen teknillisestä yliopistosta.

– Ihmisen monenlainen mittaaminen on myös alan keskiössä, hän jatkaa.

Tampereella on vahvaa alan osaamista; Tampereella on kehitetty muun muassa biohajoavia biomateriaaleja, halvaantuneiden hengityksen mahdollistava implantti ja viimeisimpinä astmaa sairastavien lasten hengitystä monitoroiva laite sekä syövän laserhoitolaite. Biolääketieteen tekniikan tutkimusta tehdään sekä Tampereen teknillisessä yliopistossa että Tampereen yliopistossa.

Lähde: Lehdistötiedote EMBEC´17
Lue lisää tapahtumasta
Seuraa Finpron terveysalan ajankohtaisia: @Finlandhealth

Finpro Team Finland