Suomalaisyritykset avaavat teollisen internetin koko potentiaalin Hannoverissa

Finpro 31.3.2017 11.19
Tiedote

Kaikkiaan 13 suomalaista teolliseen internetiin keskittyvää yritystä nähdään vuoden 2017 Hannover Messen Suomi-paviljongilla (halli 16, stand D10). Maailman suurimmat teollisuuden teknologian messut kokoavat yhteen tuhansia näytteillepanijoita ja jopa 250 000 vierailijaa Saksan Hannoveriin 24.–28.4.2017. Paikan päälle nousevasta Suomi-paviljongista vastaavat Finpro ja Tekes yhteistyössä BusinessOulun ja Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean kanssa.

Niin sanottu teollisuus 4.0 on vasta alkua suomalaisyrityksille. Termi viittaa valmistavan teollisuuden digitalisaatioon, joka on kiihtynyt viime vuosina teknologisen kehityksen vanavedessä. Avainasemassa tässä muutoksessa on ollut teollinen internet, jonka avulla tuotantoprosessien valtavat datamäärät on voitu valjastaa yritystasolla tehokkuuden ja operatiivisen toiminnan käyttöön.

Suomalaisnäkökulmasta teollinen internet merkitsee kuitenkin paljon enemmän kuin vain tehokkuutta. Hannover Messen suomalaisille osallistujayrityksille teollisen internetin olennaisimmassa potentiaalissa on kyse arvonlisäyksestä, puitteiden antamisesta innovoinnille sekä uusista palveluista ja liiketoimintamalleista.

Tähän tarpeeseen vastataan turvallisella datan keräämisellä, skaalautuvilla konnektiviteettiratkaisuilla, simulointi- ja visualisointityökaluilla sekä entistä paremmalla asiakaskokemuksella. Jälkimmäisessä avuksi ovat avoimet ja ohjelmoitavat sensorit, pilvipohjaiset älyratkaisut sekä helppokäyttöiset applikaatiot ja palvelut.

Suomalaisyritysten ratkaisuissa datan kerääminen ja analysointi yhdistyvät tuoreimpien teknologisten läpimurtojen kanssa, mikä kuvaa erinomaisesti Suomen pitkäaikaista edelläkävijäasemaa alalla. On hyvä muistaa, että esimerkiksi metsäkoneyritys Ponsse hyödynsi päivittäisissä toiminnoissaan esineiden internetiin pohjautuvia ratkaisuja jo 20 vuotta sitten.

Hannover Messeen osallistuvien suomalaisyritysten kokonaistarjoama kattaa koko teollisen internetin arvoketjun. Mukana ovat niin älyratkaisuista tunnettu Distence, reaaliaikaiseen tiedonkeruuseen erikoistunut TreLab, esineiden internetin seuranta- ja hallintajärjestelmiä toimittava Wapice kuin Augumenta, joka keskittyy virtuaalipintojen ja älylasien kaltaisiin ratkaisuihin.

Suomi-paviljongilla nähdään myös tuotannonsuunnittelun hallitseva Delfoi, teollisuuden projekteihin erikoistunut Enersense, teollisuusautomaatioyritys CS Control Software ja langattomien tuotteiden kuten älypuhelinten suunnittelija Creoir. Lisäksi konnektiviteetin sulavuudesta, turvallisuudesta ja tehokkuudesta Hannoverissa vastaavatBittium, Wirepas ja Tosibox.

Edellä mainittua joukkoa täydentävät vielä digitalisaatiohubi Analytics+ ja esineiden internetin alusta SuperIoT.

Lisätietoa yrityksistä ja Suomi-paviljongista: http://www.techhub.fi/hm17finland/.

uutinen

Finpro Team Finland