Ikääntyvän väestön digipalveluista menestystarina Suomelle

Tekes 14.6.2017 10.29
Tiedote

Slush-oheistapahtuma Digital Silver kutsuu kaiken kokoiset yritykset sekä julkisen ja kolmannen sektorin luomaan yhteistä toimintaympäristöä seniorikansalaisten digitaalisille palveluille ja tuotteille. Tekes on yksi tapahtuman pääkumppaneista.

Suomi on harmaantumassa. Tällä hetkellä jo joka viides suomalainen on yli 65-vuotias ja senioriväestön osuus vain kasvaa vuosi vuodelta.

"Suomalaisella yhteiskunnalla on valtava paine laajentaa ikääntyvälle väestölle suunnattujen palvelujen tarjontaa. Ratkaisu löytyy uudesta teknologiasta. Jos opimme täysillä hyödyntämään digitaalisia mahdollisuuksia, voimme parantaa seniorien elämänlaatua ilman, että rahaa tarvittaisiin lisää", linjaa Esko Aho.

Politiikassa, liike-elämässä ja akateemisessa maailmassa pitkän uran tehnyt ex-pääministeri Aho järjestää syksyllä Digital Silver -tapahtuman osana Slush-teknologiakonferenssia. Jo toista kertaa kokoontuva Digital Silver -foorumi kerää yhteen startup-yritykset, julkisen sektorin sekä kolmannen sektorin toimijat.

"Viime syksyn pilottitapahtuma oli menestys. Huomasimme, että etenkin startup-maailmassa on selkeästi ymmärretty ikääntyvän väestön tarjoama markkinapotentiaali. Tänä vuonna haluamme ottaa seuraavan askelen ja tuoda mukaan viime kertaa enemmän edustajia julkiselta ja kolmannelta sektorilta. On tärkeää, että digitaalisten palveluiden kehittäjät ja niiden tilaajat pääsevät rakentamaan toimintaympäristöä yhdessä", Aho korostaa.

Mitä Suomi ensin, sitä muu maailma perässä

Väestön ikääntyminen on akuutti haaste myös useissa Aasian maissa, Pohjois-Amerikassa sekä muualla Euroopassa. Ahon mukaan Suomella on ainutlaatuinen tilaisuus ottaa itselleen edelläkävijän asema Digital Silver -ajattelussa.

"Ikääntyvän väestön digipalveluista voi tulla meille menestystarina, jolle on pian suurta kysyntää ympäri maailmaa. Väestörakenteemme, kokomme, koulutustasomme ja teknologisen osaamisemme ansiosta olemme juuri täydellinen testiympäristö seniorikansalaisten digiratkaisuille. Jos onnistumme nyt kehittämään yhteisen ekosysteemin palveluiden tuottajien ja tilaajien kesken, pääsemme etulyöntiasemassa seuraavaan vaiheeseen rakentamaan käytännön ratkaisuja", Aho ennakoi.

Digital Silver järjestetään 28.11. Helsingin Wanhassa Satamassa. Tapahtuman ohjelma ja puhujavieraat julkistetaan pian osoitteessa www.digitalsilver.eu. 
 

Teksti: Kaiku Helsinki
Kuva: Fotolia